• Her følger en oversigt over Mindevinduet, Mindepladerne, der er indsat, og Mindebogen i Skt. Nicholas Katedralen i Newcastle. Mindevinduet er sat til minde om de danske søfolk, som satte livet til under Anden Verdenskrig i deres lands tjeneste, i årene 1939-1945.Salle_de_lecture_Bibliotheque_Sainte-Genevieve_n03
  • Da tyskerne besatte de danske havne i foråret 1939, blev de fleste af skibene i den danske handelsflåde nødt til at søge ly i engelske havne, og heraf en stor del i Newcastle. Skibene sejlede herefter under engelsk flag, men oftest med dansk besætning til og fra de danske havne og krydsede det farlige farvand imellem de to lande. Fra Newcastle var den danske handelsflåde – in absentia så at sige, i stand til at gøre en betydelig forskel for den danske befolkning ved at transportere fra Newcastle og andre engelske havne. Denne indsats hyldes og mindes ved Mindepladerne i Skt. Nicholas kirken, hvor der årligt, d. 9 april nedlægges en blomsterkranse og mindehilsner til de danske sømænd, der var tilknyttet Den Danske Kirke i Newcastle.
  • Efter Anden Verdenskrig blev en ny sømandskirke oprettet og indviet i Newcastle, og forbindelsen til Den Danske Folkekirke rigtigt etableret. Samtidig med denne oprettelsen af sømandskirken blev en mindevæg og mindebog opsat. Da sømandskirken blev nedlagt og omlagt til folkekirke i 1968, blev materialerne og mindetavlerne fra Newcastle overbragt og skænket til Frihedsmuseet i København. Søfartsbøgerne og minderne om mændenes bedrifter blev ført til London.
  • Det er dog stadig en aktiv del af kirkens aktiviteter at mindes søfarerne og den danske menigheds indsats igennem tiderne, idet relationerne imellem England og Danmark er tætte igennem historiens begivenheder. Derfor er opsat et Mindevindue over tidernes bedrifter, et arkiv der oprindeligt blev designet af den danske dronning Margrethe d. 2 af Danmark til en indsats i Århus Domkirke, men i eftertiden har fundet vej til England for nedfældelse af tidernes bedrifter, historier, helte og gerninger.